Скот Дан напусна Кристъл Палас след седем сезона на „Селхърст Парк“. „Орлите“ бяха готови да възнаградят 34-годишния защитник с нов договор, но той си тръгна в търсене на ново предизвикателство след изтичането на настоящия контракт.

„Скот си тръгва с най-добрите пожелания на всички в Кристъл Палас и с благодарности за услугите му“, се казва в клубно изявление. Дан се присъедини първоначално към Палас от Блекбърн през 2014 и изигра 181 мача за първия тим на „орлите“.

Той бе определен за капитан през 2016 и бе част от състава, който достигна финала на ФА Къп през сезон 2015-16. Напускането му идва две седмици след това на Гари Кейхил, като „орлите“ остават на трансферния пазар в търсене на нов защитник това лято.

„Искам да благодаря на мениджърите, съотборниците и щаба, с които работих през последните седем години. Мисля, че преминах през всичко възможно като футболист за този период и съм горд, че служих и бях капитан на Кристъл Палас. Искам да използвам възможността да благодаря на феновете на Палас, които бяха невероятни от момента, в който се присъединих към клуба.Това бе глава от кариерата ми, която никога няма да забравя и пожелавам на тима и на клуба всичко най-добро през следващия сезон и отвъд него“, каза защитникът в съобщение, публикувано на сайта на „орлите“. /БГНЕС